Sparebank1 er en gruppe banker som slo seg sammen i 1996, for å kunne gi kundene sine et bedre og mer effektivt tilbud. Banken finner du over hele landet og i alle landsdelene. Kunder i bankkjeden kan benytte tjenestene gjennom nettbank eller bankenes lokaler. I tillegg til de ordinære banktjenestene tilbyr SpareBank1 også kredittkort gjennom sin samarbeidspartner EnterCard. Å få dette kortet krever at du allerede er kunde i banken, eller blir det.

Vilkår og betingelser for kredittkortet

SpareBank1 har greie vilkår for å få kredittkort. Aldersgrensen er 18 år og du kan ikke ha aktive betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Du må i tillegg også ha et norsk personnummer. Kredittgrensen er opp til kr 150 000, men settes etter hva banken finner forsvarlig i forhold til din økonomi. Etter hvert har du muligheten til å justere kredittgrensen selv via nettbanken. Kortet kan være tilknyttet MasterCard eller Visa. Du er uansett sikret et kredittkort som kan benyttes over hele verden.

Kostnadene ved av Sparebank1 Gold

Sparebank1 Gold har en rentefri periode på 45 dager. Betaler du brukt kreditt etter denne tidsfristen påløper det renter. Foruten eventuelle renter er kostnadene lave, og godt sammenlignbare med andre banker. Dette er et kredittkort uten årsgebyr og det er også gebyrfritt å bruke kortet til netthandel, eller handel i butikk i Norge. Betaler du med kortet i utlandet kommer det på et valutapåslag på 1.75%. Det er også mulig å bruke å ta ut penger fra minibank. Vær oppmerksom på uttak i minibank koster deg kr 35 i gebyr, samt 1% av det beløpet du har tatt ut. Bankens renteeksempler viser at en gjennomsnittsrente på ubetalt kreditt vil ligge på 23,9% (kr 15 000 over 1 år).

Mange praktiske løsninger for deg som kortbruker

Det er enkelt å betale og å gjennomføre andre operasjoner som gjelder kortet på egen hånd. Alt skjer via nettbanken og du har full oversikt hele veien. Blant annet kan du overføre penger fra kredittkort til din egen bankkonto om det er ønskelig. Hver måned vil banken sende deg en faktura på den kreditten du har brukt. Du kan velge å betale inn hele beløpet eller et delbeløp etter hva som passer deg. Du kan også bruke nettbanken til å betale inn mellom de månedlige fakturaene om det er ønskelig.

Flere fordeler for deg som bruker av SpareBank1 Gold

Dette er et kredittkort som også gir deg enkelte andre fordeler. Blant annet er det inkludert reise – og avbestillingsforsikring om du betaler minst 50% av reisen med kredittkortet. Denne forsikringen gjelder også for bruk av leiebil, men kun opp til et visst beløp. SpareBank1 har en sosial profil og det kommer deg som kredittkortbruker til gode. Med jevne mellomrom tilbyr man rabaterte konsertbilletter med kjente verdensstjerner.

Å søke om kredittkort

Det er enkelt å søke om kredittkort. Å bli kunde i Sparebank1 er et selvsagt første steg. Deretter kan du via nettbank enkelt legge inn en søknad om kredittkort. Behandlingstiden er rask og du vil ganske kjapt kunne ta kortet i bruk.